Доступність посилання

ТОП новини

АТО: за день бойовики 32 рази обстрілювали позиції українських військових


©Shutterstock
©Shutterstock

Упродовж суботи, 21 лютого, проросійські бойовики в зоні проведення антитерористичної операції 32 рази обстрілювали позиції українських військ та населені пункти. Про це повідомив речник Ато Анатолій Стельмах.

«Протягом суботи дня незаконні збройні формування вчергове порушували Мінські домовленості, найбільша активність противника спостерігалась на донецькому напрямку», – повідомив Стельмах.

За його словами, селище Піски бойовики 4 рази обстрілювали з танків і бойових машин піхоти, 10 – з артилерії та мінометів. Крім того, з реактивних систем залпового вогню «Град» бойовики завдали ударів по Тоненькому та Опитному. На маріупольському напрямку в першій половині дня 4 рази з використанням танків, мінометів та гранатометів, сепаратисти вели вогонь по селищу Широкине. В районі Дебальцева, поблизу селищ Лозове та Ленінське бандформування зі стрілецької зброї обстріляли опорні пункти українських військових.

Сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що «бої припинено по всій лінії фронту», а провокації буцімто чинять з українського боку бійці добровольчих батальйонів.

Російські війська і підтримувані ними проросійські сепаратисти в частині сходу України продовжують обстріли українських позицій, незважаючи чергові мінські домовленості від 12 лютого, які вони підписали і які передбачають припинення вогню. Зокрема, вони змусили українські війська залишити Дебальцевський плацдарм, який, за домовленостями, має залишатися під контролем України.

XS
SM
MD
LG