Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США в річницю Майдану звернувся словами «Слава Україні!»


Держсекретар США Джон Керрі
Держсекретар США Джон Керрі

Держсекретар США Джон Керрі звернувся до українців з нагоди річниці протестів на Майдані. Текст зверення розміщено на сайті Державного департаменту.

«Ми ніколи не забудемо тих, хто втратив свої життя і підняв свій голос за свободу і гідність. Українці святкують цими вихідними першу річницю Революції гідності, коли протестувальники Євромайдану повстали проти несправедливості і за народження нової України», – зазначив Керрі.

«Я відвідав Київ після цих протестів, і я був натхненний незвичайною силою українського народу. Я бачив барикади, зроблені з матраців і викинутих стільців, складені, як дрова, спалені шини, та вуличні ліхтарі, пробиті кулями», – згадує держсекретар США.

«Те, що надихнуло мене найбільше – самі українці, які прагнуть до демократичного і європейського майбутнього перед лицем страждань та російської агресії», – додав Керрі.

«Сьогодні ми єдині з Україною в смутку за жертвами «Небесної Сотні». Ми також визнаємо зусилля народу України задля досягнення змін у цей тяжкий рік. Зі Львова до Луганська, від Чернівців до Севастополя, українці збираються разом, щоб визначити своє майбутнє», – заявив Керрі.

«Слава Україні! Америка з вами», – завершив зверення держсекретар Керрі.

Цими вихідними Україна згадує жертв Євромайдану. По всій країні відбуваються жалобні заходи на згадку про понад сотню загиблих патріотів на Майдані у лютому минулого року.

XS
SM
MD
LG