Доступність посилання

ТОП новини

Уряду дозволили встановлювати порядок поводження з військовополоненими


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який уповноважує Кабінет міністрів встановлювати порядок здійснення заходів щодо поводження з військовополоненими та інтернованими особами в особливий період згідно з нормами міжнародного права. Про це інформує прес-служба глави держави

«Ухвалення закону, проект якого розробило Міністерство оборони України, було обумовлено необхідністю впорядкування питань збору, охорони і забезпечення утримання військовополонених та інтернованих осіб в особливий період», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Верховна Рада ухвалила відповідний закон 3 лютого. У Міноборони пояснювали, що мета документа – визначення на законодавчому рівні міністерств, центральних та місцевих органів виконавчої влади і правоохоронних органів спеціального призначення, уповноважених забезпечувати збір, охорону та тримання військовополонених та інтернованих в особливий період.

Донині в Україні не було визначено, який саме із органів влади має займатися військовополоненими, поки у країні не оголошено воєнний стан.

XS
SM
MD
LG