Доступність посилання

ТОП новини

Мандат СММ ОБСЄ в Україні має бути продовжений на рік – Штайнмаєр


СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)
СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)

Голови МЗС «нормандської четвірки» домовилися про продовження мандату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні на рік, заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«Це добре, що представники усіх чотирьох сторін сьогодні погодилися на продовження нинішнього мандату ОБСЄ. Він закінчується в кінці березня, і ми заявили сьогодні разом, що ми якнайшвидше ініціюватимемо продовження нинішнього мандату ОБСЄ на рік», – зазначив Штайнмаєр після зустрічі міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини і Франції, яка проходила 24 лютого у Парижі.

Як повідомив сьогодні керівник МЗС Франції Лоран Фаб’юс, питання щодо продовження мандату місії сторони ініціюватимуть у Відні, де розташована штаб-квартира ОБСЄ.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні діє від 2014 року. Термін дії нинішнього мандату збігає наприкінці березня цього року.

СММ ОБСЄ діє на більшій частині України, але не має доступу до анексованого Росією Криму.

Результатом зустрічі голів МЗС України, Росії, Німеччини і Франції 24 лютого стали домовленості про посилення функцій моніторингової місії ОБСЄ у зоні конфлікту на Донбасі.

XS
SM
MD
LG