Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: прес-центр АТО та сепаратисти повідомляють про бої


З 5 ранку 24 лютого бойовики на Донбасі 14 разів порушували режим припинення вогню, повідомляє прес-центр АТО.

«Упродовж доби, основні зусилля противник зосередив на Маріупольському напрямку. Тут у першій половині дня бойовики 8 разів обстріляли із мінометів і артилерії селище Широкине. Згодом терористи розпочали штурм наших позицій поблизу цього населеного пункту. Бій тривав понад дві години, однак напад терористів було успішно відбито. У напрямку Дебальцева, зі стрілецької зброї та мінометів бойовики обстріляли селище Луганське. На Донецькому напрямку під вогонь артилерії і мінометів терористичних угруповань потрапили Авдіївка, Піски та Опитне. На Луганщині ворог вів вогонь із використанням стрілецької зброї у напрямку селища Станично-Луганське», – мовиться у повідомленні.

При цьому у прес-центрі АТО зазначають, що кількість обстрілів «суттєво зменшилася».

Сепаратисти, своєю чергою, повідомляють про бої на маріупольському напрямку.

«Ополченці «ДНР» взяли під контроль населені пункти Піщевик і Павлопіль поблизу Маріуполя. Бійці армії «Новоросії» сподіваються, що незабаром Маріуполь буде звільнений», – пише сайт сепаратистів «Новороссия».

Що ж до Піщевика та Повлополя, то у прес-центрі АТО повідомили, що ці населені пункти перебувають у нейтральній зоні, встановленій згідно з мінськими домовленостями, відтак сили АТО відійшли з цієї території та не контролюють її.

Сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що атака на Маріуполь означатиме «нову ситуацію». Напередодні прем’єр-міністр Британії Дейвід Камерон наголосив, що захоплення сепаратистами нових територій означатиме для Росії нові санкції Заходу.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і в змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG