Доступність посилання

ТОП новини

Суд має останній шанс змінити Савченко запобіжний захід – адвокат


Надія Савченко в суді, 10 лютого 2015 року
Надія Савченко в суді, 10 лютого 2015 року

Адвокат депутата Верховної Ради Надії Савченко Марк Фейгін називає останнім шансом засідання суду, на якому захист ув’язненої в Росії льотчиці оскаржує продовження її арешту.

«У суду залишається практично остання можливість змінити запобіжний захід невинуватій Надії Савченко або ризикнути дати їй померти. Ми як захист Савченко надамо вичерпні процесуальні підстави для зміни запобіжного заходу з арешту на будь який інший», – написав Фейгін у твітері.

За його даними, засідання, на якому оскаржуватиметься рішення Басманного районного суду, розпочнеться опівдні за московським часом (це 11:00 за Києвом) у Московському міському суді.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

У грудні Надія Савченко розпочала голодування, сьогодні триває 75-й день її протесту. 19 лютого захист льотчиці повідомив, що вона відмовилася навіть від ін’єкцій глюкози. Адвокати Савченко кажуть, що її стан погіршується.

XS
SM
MD
LG