Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Німеччини дав 2 мільйони євро на підтримку переселенців – «Карітас»


Уряд Німеччини виділив два мільйони євро на підтримку переселенців в Україні. Отримувач коштів – українське представництво міжнародної благодійної організації «Карітас», повідомив голова представництва Андрій Васькович.

«Із цією підтримкою ми можемо допомогти більш як 23 тисячам переселеним особам, надаючи їм різні соціальні послуги, фінансову допомогу для проживання, для харчування, для купівлі одягу, інших першочергових потреб. Важливо надати допомогу для їхніх медичних потреб, а також допомогти їм психологічно», – сказав Васькович.

Проект, який підтримав німецький уряд, має забезпечити основні потреби і стабілізувати матеріальне становище постраждалих унаслідок конфлікту в Україні. Проект триватиме до кінця 2015 року, повідомив Васькович.

Від літа минулого року українське представництво «Карітас» допомогло більш як 50 тисячам переселенців, розповів Васькович. Серед іншого, мова йде про грошову допомогу родинам з дітьми для їхнього облаштування і харчування, медичну, юридичну і психологічну підтримку, закупівлю харчування і теплих речей.

За даними ООН, кількість внутрішньо переміщених осіб в Україні перевищила мільйон.

XS
SM
MD
LG