Доступність посилання

ТОП новини

Українське питання буде серед ключових на неформальній зустрічі дипломатів ЄС у Ризі


©Shutterstock
©Shutterstock

Конфлікт на сході України буде на порядку денному дводенних неформальних переговорів міністрів закордонних справ ЄС, які зберуться сьогодні в столиці Латвії Ризі.

За даними офіційних осіб Латвії, країни, що наразі очолює Раду ЄС, переговори стосуватимуться винятково ситуації в Україні, в тому числі напруженості у відносинах між ЄС і Росією через розгортання Москвою військ і підтримку сепаратистів на Донбасі, а також реалізації Мінських угод.

Напередодні зустрічі, верховний представник Євросоюзу з закордонних справ і політики безпеки Федеріки Моґеріні заявила, що міністри розглянуть додаткові санкції щодо Росії за її підтримку сепаратистів у Східній Україні.

Мая Коціянчич, речниця верховного представника ЄС із закордонної та безпекової політики, зазначила, що міністри 28 країн-членів ЄС також обговорять можливу присутність міжнародних миротворців в Україні. Крім того, на порядку денному зустрічі підготовка до саміту «Східного партнерства» у травні.

У Берліні тим часом відбудеться зустріч представників МЗС країн «нормандської четвірки» (України, Росії, Німеччини та Франції) щодо дотримання Мінських угод і ситуації на сході України.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі. Угоди передбачають припинення вогню, відведення техніки і обмін полоненими. Жодна з домовленостей на сьогодні повністю не виконується.

XS
SM
MD
LG