Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: ми змушені адекватно реагувати на нарощування військової активності біля кордонів Росії


Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що відновленню довіри у Євроатлантиці не сприяє нарощування військової активності біля російських кордонів, а відповідь Москви буде адекватною.

Про це він сказав під час прес-конференції з іспанським колегою в Москві, передають РИА Новости.

«Ми будемо змушені адекватно на це реагувати, але переконані в тому, що вирішувати відповідні проблеми необхідно через рівноправний діалог взаємоповаги», – сказав Лавров.

У свою чергу директор Департаменту загальноєвропейського співробітництва МЗС Росії Іван Солтановський в інтерв'ю РИА Новости заявив, що «вага в Євросоюзі країн Балтії, які виступають за консервацію санкцій проти РФ, роздувається на хвилі антиросійської істерії, розв'язаної навколо України».

8 березня голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав до створення єдиної європейської армії. У понеділок, 9 березня, з метою зміцнення безпеки країн Балтії до Латвії прибуло понад 120 одиниць військової техніки зі США, зокрема танки і бронемашини. До Ризького порту в рамках місії Atlantic Resolve доставлені танки M1A2 Abrams і бронемашини M2A3 Bradley, а також супровідна техніка. Того ж дня в Чорному морі почались військово-морські навчання флотів країн – членів НАТО.

У Росії тривають військові навчання. Зокрема, у прикордонному з Україною військовому окрузі (Південному) навчання із застосуванням новітніх артилерійських систем. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG