Доступність посилання

ТОП новини

Путін має усвідомити, що його поведінка дорого обходиться – Менендез


Сенатор США Роберт Менендез
Сенатор США Роберт Менендез

Дипломатичне вирішення ситуації в Україні можливе, якщо російський президент Володимир Путін усвідомить, що його поведінка надто дорого обходиться для Росії, заявляє сенатор США, член комітету у закордонних справах Сенату Роберт Менендез.

«Ми всі хочемо дипломатичного рішення, але, думаю, це може відбутися лише тоді, коли Путін усвідомить, що спустошувати Україну занадто дорого. Постачання нелетального озброєння, такого як прилади нічного бачення, є дуже добрим – це дає українцям можливість бачити входження росіян, але це не зброя, щоб зупинити їх. Це не є відповіддю. Прилади нічного бачення – це одне, але надання протитанкової і бронебійної зброї, розвідувальних безпілотників, апаратури зв’язку – це набагато краще», – зазначив Менендез у вівторок, 10 березня, під час слухань у комісії із закордонних справ Сенату США.

В інтерв’ю Associated Press, посол Німеччини у США Петер Віттіґ повідомив, що президент США Барак Обама погодився утриматися від поставок Україні летальної зброї. За словами Віттіґа, це відбулося під час лютневої зустрічі у Білому домі Обами з канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Ця заява з’явилася на тлі нових вимог американських законодавців від обох партій до президента США надати підтримку українській армії в її боротьбі з проросійськими сепаратистами.

Адміністрація Обами заявляла, що досі обговорює доцільність поставок протитанкової зброї та інших оборонних озброєнь, щоб зміцнити здатність Києва захищати свою територію і війська на Донбасі.

Минулого тижня близько десятка законодавців від обох партій підтримали заклик спікера Палати представників Джона Бейнера до Обами про негайну поставку зброї, стверджуючи, що проросійські сепаратисти лише закріпили свої успіхи після так званих Мінських угод, які призвели до нетривкого припинення вогню минулого місяця.

Проти поставок виступають уряди багатьох європейських країн, особливо Німеччина.

XS
SM
MD
LG