Доступність посилання

ТОП новини

У Криму чергове затримання у справі мітингів 26 лютого


Мітинг під стінами кримського парламенту, 26 лютого 2014 року
Мітинг під стінами кримського парламенту, 26 лютого 2014 року

11 березня в Криму затримали ще одного кримського татарина у «справі 26 лютого». Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», вранці в селі Яструбівка Красногвардійського району був затриманий Талят Юнусов, 1984 року народження.

За словами його батька Асана Юнусова, о 7:00 у будинок увірвалися озброєні люди в масках.

«Вони нічого не пояснили, влаштували «маски-шоу», сказали, що камери зафіксували його участь у мітингу 26 лютого і що Талят підозрюється в нанесенні комусь тілесних ушкоджень. Сказали, що повезуть його до Сімферополя. Зв’язку з ним на даний момент немає», – розповів батько затриманого.

«Правоохоронні органи» Криму ситуацію на даний час не коментували.

Минулого тижня у справі масових акцій 26 лютого 2014 року був затриманий і вивезений з Керчі до Сімферополя, в «Слідчий комітет», Асан Чарухов. Після багатогодинного допиту його відпустили.

Раніше Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею «організація масових заворушень» проти заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого в Криму затримали 29 січня. Його підозрюють в організації та участі в масових заворушеннях під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року.

Того дня під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг противників і прихильників відділення Криму від Росії. У числі перших були кримські татари, представники Меджлісу і проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери «Русского единства» на чолі з Сергієм Аксьоновим, який зараз очолює кримський «уряд».

XS
SM
MD
LG