Доступність посилання

ТОП новини

Ще двоє підозрюваних у вбивстві Нємцова оскаржили арешт


Підозрювані у вбивстві Нємцова на засіданні суду, 8 березня 2015 року
Підозрювані у вбивстві Нємцова на засіданні суду, 8 березня 2015 року

Ще двоє підозрюваних у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова оскаржили свій арешт. Як повідомила прес-секретар Басманного суду Москви Анна Фадєєва, до суду надійшли скарги від адвокатів Анзора Губашева і Тамерлана Ескерханова. Раніше був оскаржений арешт Хамзата Бахаєва.

Всього у справі про вбивство Бориса Нємцова заарештовано п’ять осіб. Підозрюваний у виконанні злочину Заур Дадаєв відмовився від свідчень. Правозахисникам, які відвідали Дадаєва у СІЗО, він розповів, що погодився взяти провину на себе заради порятунку друга. Дадаєв повідомив, що два дні провів у наручниках, кайданах на ногах і з пакетом на голові, чекаючи суду, щоб заявити про свою невинуватість, але суддя не дав йому слова. Дадаєва цитує газета «Московський комсомолець», кореспондент якої був присутній при спілкуванні обвинуваченого з правозахисниками.

Двоє інших обвинувачених – брати Анзор і Шагід Губашеві також поскаржилися на катування і побиття при затриманні. Вони заперечують свою причетність до вбивства.

Із закликом перевірити інформацію про застосування сили щодо заарештованих виступив член президентської ради з прав людини Андрій Бабушкін. Слідчий комітет Росії повідомив, що планує перевірити діяльність членів Громадської спостережної комісії Москви, зокрема Бабушкіна, які відвідали в СІЗО затриманих за підозрою у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Російський опозиційний політик Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого в центрі Москви. У ніч на 7 березня були затримані підозрювані у злочині. Слідчі вважають, що організатором і виконавцем злочину є Заур Дадаєв. «Новая газета» у редакційній статті про власне розслідування справи називає ймовірним організатором злочину іншу людину: майора на ім’я Руслан, прізвище якого, за даними видання, відоме президенту Росії Путіну.

XS
SM
MD
LG