Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий комітет Росії порушив справу проти колишнього генерала армії США


@shutterstock.com
@shutterstock.com

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу щодо громадянина США Роберта Скейлз, повідомляє прес-служба російського відомства.

За версією слідства, виступаючи в ефірі одного з телеканалів в березні 2015 року, відставний генерал американської армії Роберт Скейлз закликав вище політичне і військове керівництво США, американських громадян до здійснення військових операцій на території України та вбивства громадян Російської Федерації, а також російськомовного населення.

«Ці висловлювання порушують норми не лише російського законодавства, але й статті 20 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права 1966 року, яка забороняє будь-яку пропаганду війни і будь-яке підбурювання до дискримінації, ворожнечі або насильства», – йдеться у повідомленніслідчого комітету Росії.

Російські слідчі порішили справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 354 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до розв'язування агресивної війни, вчинені з використанням засобів масової інформації).

Напередодні відставний американський генерал-майор Роберт Скейлз в ефірі телеканалу Fox News заявив, що вбиваючи росіян на Донбасі США зможуть допомогти Києву вирішити ситуацію на сході України.

«Вбивати так багато росіян, що навіть російські ЗМІ не змогли б приховати той факт, що росіяни повертаються на батьківщину в трунах», – сказав він.

Водночас Скейлз вважає, що цього не відбудеться, адже рівень підтримки з американської сторони не дозволить силам АТО організувати контратаку проти 12 тисяч російських солдатів.

XS
SM
MD
LG