Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: через вісім днів має розпочатися звільнення всіх заручників


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко нагадав, що, згідно з домовленостями, через вісім днів має розпочатися процес звільнення всіх заручників, повідомляє прес-служба президента.

«Через вісім днів, коли закінчується термін відведення техніки, протягом чотирьох днів мають бути звільнені всі заручники, які незаконно утримуються бойовиками», – зазначив він під час засідання РНБО.

«Наша позиція, і тут Україну підтримують всі наші партнери – і США, і Євросоюз, ми наголошуємо і наполягаємо на тому, щоб були звільнені і заручники, які незаконно утримуються в Російській Федерації. Йдеться про Сенцова, Савченко і інших представників України», – додав Порошенко.

Президент наголосив, що Україна неухильно виконує Мінські домовленості – українські військові припинили вогонь.

Однак, за його словами, українські військовослужбовці мають можливість оборонятися, і у разі потреби завдають удару у відповідь на агресію.

Порошенко зауважив, що паралельно із виконанням домовленостей, Україна посилює свої позиції, нарощує обороноздатність.

12 лютого в Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовилися про припинення вогню на Донбасі, відведення важкого озброєння від лінії розмежування, а також звільнення заручників.

4 березня у Генштабі Збройних сил України повідомили, що у полоні бойовиків перебувають 195 українських військовослужбовців, місце перебування ще 340 встановлюють. Пізніше, 7 березня, з полону бойовиків звільнили ще п’ять українських військових.

XS
SM
MD
LG