Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко затвердив рішення РНБО про зміцнення національної безпеки


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО «Про додаткові заходи щодо зміцнення національної безпеки України», яке затверджує Воєнний кабінет.

«Воєнний кабінет РНБО є робочим органом Ради національної безпеки і оборони в особливий період, основними завданнями його є обговорення пропозицій щодо застосування сил і засобів структур сектору безпеки та оборони України для відбиття збройної агресії проти України», – мовиться у повідомленні прес-служби українського президента, опублікованому у четвер, 12 березня.

Сьогодні в РНБО також схвалили зміни до закону «Про правовий режим воєнного стану» і запропонували президенту невідкладно подати їх на розгляд парламенту.

Президент доручив уряду розробити заходи щодо відновлення роботи споруд цивільного захисту та внести на розгляд Верховної Ради зміни до державного бюджету, передбачивши фінансування цих заходів.

Сьогодні, 12 березня, відбулося засідання Ради національної безпеки та оборони.

18 лютого Петро Порошенко запропонував на засіданні РНБО створити Воєнний кабінет, до якого увійшли керівники країни та голови силових блоків.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого. Сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню. Водночас у зоні АТО фіксують зменшення інтенсивності обстрілів.

За повідомленням Петра Порошенка, з часу оголошення перемир’я на Донбасі, там загинули 64 українських військових. А з квітня 2014 року, коли на сході України розпочалися бойові дії, загинуло понад 1,5 тисячі українських солдатів і офіцерів.

XS
SM
MD
LG