Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив розгляд справи проти екс-голови КМДА Попова


Олександр Попов
Олександр Попов

Шевченківський райсуд Києва продовжив розглядати обвинувачення проти колишнього голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова за підозрою в причетності до розгону активістів Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 року.

Попов прийшов на засідання. Крім нього, присутні прокурор, адвокат Попова, потерпілі й представники потерпілих.

13 лютого 2015 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Попова. Його обвинувачують за статтями «незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб», «пособництво у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу».

За версією слідства, у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року колишній голова КМДА Попов, за попередньою змовою з колишнім заступником секретаря РНБО Володимиром Сівковичем, керівником головного управління МВС України у Києві Валерієм Коряком й іншими високопосадовцями, дав вказівку про завезення на майдан Незалежності в Києві комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки. А Коряк, у свою чергу, використовуючи цю обставину, віддав наказ про розгін мирного мітингу працівниками полку міліції особливого призначення «Беркут», які жорстоко побили мітингувальників на Майдані.

XS
SM
MD
LG