Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ повідомляє про перестрілки на Донеччині на вихідні


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Організація з безпеки і співпраці в Європі повідомляє, що її спостерігачі стали свідками низки перестрілок і боїв у Донецькій області минулими вихідними.

За словами спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, в суботу й неділю, 14 і 15 березня, перебуваючи в Донецькому аеропорті, який наразі контролюють сепаратисти, вони зафіксували постріли зі стрілецької зброї й мінометів і вибух невідомого походження. Вони кажуть, що не змогли встановити, звідки й куди стріляли.

Також 14 березня в сусідньому селі Піски, що підконтрольне урядовим силам, спостерігачі чули понад десять пострілів із міномета; їм також показали місця влучень унаслідок попереднього обстрілу, що, за словами бійців, відбувся незадовго перед їхнім прибуттям.

Крім того, члени місії ОБСЄ спостерігали цими двома вихідними бої біля села Широкина, що за 20 кілометрів на схід від Маріуполя. За їхніми даними, за ці два дні там було зроблено понад сто пострілів із мінометів калібру 82 і 102 міліметри й десятки пострілів із танків; крім того, в боях використовували гранатомети і стрілецьку зброю.

Спостерігачі кажуть, що з напрямку, в якому в деяких випадках цілила зброя, і з результатів частини обстрілів у селі вони роблять висновок, що стріляли по самому Широкину.

Це село, за повідомленнями, є наразі «нейтральною зоною», а сепаратисти й українські війська мають блок-пости на його східному й західному краях.

На сході України має бути чинним режим припинення вогню, але окремі перестрілки й бойові дії тривають; сторони звинувачують одна одну в порушенні перемир’я і відкидають свою вину.

XS
SM
MD
LG