Доступність посилання

ТОП новини

Активісти пропонують урядові запровадити посаду віце-прем’єр-міністра з питань євроінтеграції


Низка громадських організацій звернулася до президента і прем’єр-міністра України з пропозицією запровадити посаду віце-прем’єра з євроінтеграції. Звернення підписали Інститут Євро-атлантичного партнерства, представники Реанімаційного пакету реформ та інформаційної кампанії «Сильніші разом»

В уряді держави, яка проголосила євроінтеграцію цивілізаційним вибором, досі немає відповідної посади та підрозділів у складі кабінету міністрів та місцевих органах державної влади, зазначається у зверненні.

Серед завдань «євроінтеграційного» віце-прем’єра – підтримка українського виробника товарів і послуг при виході на європейський ринок й управління процесом сертифікації українських виробів до євро-стандартів. Про це заявила керівник кампанії «Сильніші разом», одна з авторів звернення Любов Акуленко.

«Ця людина повинна сконцентрувати свою увагу на усуненні всіх бар’єрів у торгівлі між Україною та ЄС. Тобто, це – розробити план адаптації законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, оскільки вихід на цей ринок дуже складний. Також ця людина повинна розробити план адаптації законодавства у сфері технічного регулювання, у сфері митного регулювання тощо», – зазначила Акуленко.

Не менш важливо, за словами експерта, забезпечити максимальну прозорість процесу обрання і призначення віце-прем’єра з євроінтеграції. Громадськість закликала провести процедуру за принципом відкритого конкурсу з чітким переліком вимог до кандидатів.

У різні роки в українському уряді посади віце-прем’єр-міністрів з питань євроінтеграції посідали Олег Рибачук і Григорій Немиря.

XS
SM
MD
LG