Доступність посилання

ТОП новини

Ґрібаускайте отримала у Києві премію «Людина року»


Президент Литви Даля Ґрібаускайте ©Shutterstock
Президент Литви Даля Ґрібаускайте ©Shutterstock

Президент Литви Даля Ґрібаускайте отримала українську загальнонаціональну премію «Людина року».

У суботу, 21 березня, цю премію Ґрібаускайте вручили перший президент України Леонід Кравчук та ведуча телеканалу «1+1» Наталія Мосейчук під час XIX-ї церемонії нагородження.

Премію литовському президенту вручили в номінації «Міжнародна премія в галузі суспільно-політичної діяльності».

«Дякую, Україно, за титул «Людина року»! Ця нагорода належить вам – людям, які захищають свою країну та ії вибір», – написала Ґрібаскайте, яка наразі перебуває з візитом у Києві, на своїй сторінці у Twitter.

Премію «Людина року» Далі Ґрібаускайте присвоїла Вища академічна рада України. Нагорода їй була вручена за відстоювання інтересів України на найвищому міжнародному рівні, активну підтримку європейських прагнень України і підтримку територіальної цілісності.

Литва є одним з головних лобістів України в Європейському союзі. Країна в особі свого лідера Далі Ґрібаускайте займає послідовну позицію щодо засудження дій Росії в Криму, на сході України, а також виступає за продовження санкцій щодо Росії та надання всебічної підтримки Києву.

У січні цього року Інститут світової політики з-поміж 93-х українських та іноземних політиків назвав Далю Ґрібаускайте головним лобістом України.

XS
SM
MD
LG