Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі сталися сутички між активістами та охороною забудовників парку, є постраждалі


В Одесі сталися сутички між активістами кількох патріотичних організацій та охороною будівельного майданчику, який розташований у міському парку «Юність».

Причиною інциденту стало, на думку активістів, незаконне будівництво в зеленій зоні міста.

«На території парку до сьогодні продовжувалося незаконне будівництво (незважаючи на те, що документи і досі в суді, в парку почалося повномасштабне будівництво та вирубувалися дерева). Місцевих жителів така ситуація не влаштовує, і вони звернулися до нас по допомогу», – коментує ситуацію прес-секретар «Самооборони Одеси» Вікторія Сибір.

До активістів Самооборони долучився також «Правий сектор» та «Рада громадської безпеки». Активісти прибули на місце будівельного майданчика і почали зносити огорожу.

Після цього між працівниками охоронної агенції «Центр» почалася словесна перепалка, яка переросла в бійку, у натовпі також лунали постріли, очевидно, з травматичної зброї.

Як повідомляють у головному управлінні МВС в Одеській області, учасники конфлікту доставлені в районний відділ міліції.

За фактом розпочате кримінальне провадження за статтею про хуліганство.

Активісти зруйнували паркан та будівельний майданчик. У результаті інциденту постраждали 16 людей, шестеро з них були доставлені до лікарських закладів. Усього до міліції звернулися з заявами 10 потерпілих.

Будівельні роботи в парку «Юність» почалися наприкінці 2014 року. Пізніше виявилося, що 10 соток зеленої зони були приватизовані групою приватних осіб ще в 2013 році. На цьому місці планують побудувати житловий комплекс. Парк розташований в районі 8-ї станції Фонтану безпосередньо біля курортної зони «Аркадія», тому земля тут є однією з найдорожчих у місті.

XS
SM
MD
LG