Доступність посилання

ТОП новини

Росія повідомила про загибель одного українського моряка з екіпажу «Далекого Сходу» – МЗС


Росія повідомила Міністерство закордонних справ України про загибель українця, члена екіпажу траулера «Далекий Схід». Доля інших трьох рибалок – громадян України наразі невідома, повідомив Радіо Свобода речник МЗС Євген Перебийніс.

«Поки що ми отримали усну інформацію від російських представників про те, що громадянин України ідентифікований як загиблий. Щодо долі трьох інших українців, інформації поки що немає», – розповів Перебийніс.

Він також зазначив, що у Києві чекають на офіційні підтвердження загибелі українця і місця й стану перебування трьох інших громадян України – членів екіпажу траулера. За даними МЗС, на траулері перебувало четверо громадян України.

У четвер вранці в Охотському морі поблизу російського півострова Камчатка затонув траулер «Далекий Схід». За попередньою інформацією, причиною аварії стало зіткнення з брилою льоду, що дрейфувала.

За останніми даними, загинули 56 членів екіпажу судна, 63 – врятовані, десять з них – у тяжкому стані.

До пошуків рибалок із затонулого траулера «Далекий Схід» в Охотському морі приєднався літак-амфібія Бе-200. На місці катастрофи вже працює гелікоптер Мі-8, а також близько 30 суден, повідомили в управлінні МНС Росії по Камчатському краю.

У рятувальній операції беруть участь більше двох тисяч людей. Площа пошуку перевищує 8000 квадратних кілометрів. Тим часом, медики оцінюють шанси вижити у зниклих рибалок як мінімальні.

XS
SM
MD
LG