Доступність посилання

ТОП новини

Уночі найбільше стріляли на донецькому напрямку – прес-центр АТО


Між Донецьком і Пісками (архівне фото)
Між Донецьком і Пісками (архівне фото)

Прес-центр АТО повідомляє про низку обстрілів із боку сепаратистів у ніч на 9 травня. За даними штабу, бойовики використовували крупнокаліберну артилерію і міномети.

«Найгарячіше видалося на донецькому напрямку. Тут бандити застосували 152-міліметрові гармати та 120-міліметрові міномети. По декілька разів обстрілювали Піски, Водяне, Авдіївку та Опитне. З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вони також вели вогонь по Опитному. У Пісках працював снайпер», – йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

«На луганському напрямку злочинці стріляли по Кримському та Новотошківському з 120-міліметрового міномета, а в Станично-Луганському – з автоматичного гранатомета», – зазначили у штабі.

Увечері у пʼятницю, за даними прес-центру АТО, сепаратисти двічі обстріляли Широкине – з гранатомета та стрілецької зброї. Водночас після 20:00 і до ранку на маріупольському напрямку обстрілів не зафіксовано.

Прес-центр АТО також повідомляє про порушення «режиму тиші» сепаратистами на артемівському напрямку – поблизу Майорська, Кодеми і Санжарівки.

Крім того, за даними штабу, вночі сепаратисти здійснили обстріли населених пунктів Артемово й Опитне, що на Донеччині. «Нелюди застосовували 152-х та 122-міліметрову артилерію», – йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Сайти сепаратистських угруповань поки не оприлюднювали дані щодо ситуації у зоні бойових дій. Раніше вони неодноразово відкидали звинувачення сил АТО у порушенні режиму припинення вогню і заявляли, що Мінські домовленості порушують саме українські військові.

XS
SM
MD
LG