Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти продовжують атакувати Мар’їнку на Донеччині – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

Сепаратисти продовжують атакувати Марїнку на Донеччині. Про це Радіо Свобода повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

«Інформація відповідає дійсності в тому сенсі, що терористи продовжують атакувати. Загалом там задіяно близько 500 людей», – зазначив він.

ЗМІ повідомили, що проросійські бойовики почали наступ на позиції Збройних сил України в Мар’їнці.

Водночас у спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомили про ескалацію сепаратистами збройного конфлікту в районі Мар’їнка–Красногорівка. За даними центру, внаслідок обстрілів Мар’їнка дотепер охоплена пожежою, наразі біля Ма’'їнки та Красногорівки іде штурм позицій Збройних сил України бойовиками у кількості до 1000 людей за підтримки танків, БМП, 122-міліметрової та 152-міліметрової артилерії.

Раніше сьогодні речник з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО у районі Мар’їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. У зв’язку з цими діями бойовиків рух автотранспорту автодорогою Слов’янськ-Донецьк-Маріуполь від Волновахи до Донецька і у зворотному напрямку закритий.

У Генштабі згодом повідомили, що українські військові для зупинки наступу сепаратистів, попередивши міжнародних партнерів, були змушені застосувати артилерію.

Речник адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив про 7 поранених українських військових у результаті бойових дій біля Мар’їнки. Донецька міліція повідомляє про поранення трьох цивільних.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки. Пізніше Едуард Басурін, який називає себе «заступником командувача корпусом Міністерства оборони ДНР» заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу». Сепаратисти також заявляють про 15 загиблих зі свого боку.

XS
SM
MD
LG