Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк доручив підготувати позов до компанії «БРСМ-нафта» про компенсацію збитків


Пожежа на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» біля Василькова, 10 червня 2015 року
Пожежа на нафтобазі компанії «БРСМ-нафта» біля Василькова, 10 червня 2015 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ДСНС, Генпрокуратурі та Мін’юсту підготувати цивільний позов про компенсацію збитків, завданих державі компанією «БРСМ-нафта» через пожежу на її нафтобазі в Київській області.

«Ви разом з Генеральною прокуратурою та Міністерством юстиції повинні підготувати і подати цивільний позов про компенсацію загальної суми збитків, завданих державі у зв’язку з протиправною діяльністю власників компанії «БРСМ», що призвело до пожежі та завдання збитків державі», – заявив він на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Водночас глава ДСНС України Микола Чечоткін назвав розмір збитків. «Якщо брати в комплексі, разом з компенсацією всіх витрат і виплатою сім’ям загиблих та постраждалих, – це близько 50 мільйонів гривень», – повідомив він.

Раніше у компанії «БРСМ-нафта» заявляли про готовність компенсувати «екологічні» збитки через пожежу на нафтобазі на Київщині.

12 червня Кабмін визначив суми компенсації сім’ям постраждалих у результаті пожежі на нафтобазі «БРСМ-нафта» під Києвом. Передбачається виділення по 200 тисяч гривень сім’ям загиблих і по 70 тисяч гривень – потерпілим.

8 червня на нафтобазі компанії «БРСМ» у Васильківському районі Київської області сталося загорання одного з резервуарів, незабаром загорілись ще кілька резервуарів з подальшими вибухами. Через пожежу загинули п’ятеро людей, 15 поранені. За останніми даними ДСНС, на території нафтобази триває фітілювання у верхній та нижній частинах одного резервуару з бензином.

МВС розглядають чотири версії причин пожежі: порушення правил безпеки при експлуатації обладнання для перекачування та змішування пально-мастильних матеріалів, недотримання персоналом технологічного процесу, навмисний підпал з метою дискредитації компанії «БРСМ-нафта» і підпал з метою приховання розтрати керівництвом компанії «БРСМ» пально-мастильних матеріалів і отримання страхових компенсацій.​

XS
SM
MD
LG