Доступність посилання

ТОП новини

У Криму звільнили оператора Ескендера Небієва, затриманого у «справі 26 лютого»


Ескендер Небієв
Ескендер Небієв

У Криму звільнили оператора телеканалу ATR Ескендера Небієва, якого російські силовики затримали у «справі 26 лютого» і утримували в Сімферопольському СІЗО. Про це 18 червня повідомила заступник генерального директора телеканалу ATR Ліля Буджурова на своїй сторінці у Facebook.

«Оператора Ескендера Небієва, який в останні місяці перебував у СІЗО, відпустили на свободу. Спасибі всім, хто підтримував його сім’ю в ці важкі дні. Окрема подяка муфтієві Еміралі-ефенді, без його допомоги і поручительства цього б не сталося», – повідомила Буджурова.

26 лютого 2014 року біля кримського парламенту зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходів протилежного спрямування виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Після окупації Криму Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

У рамках його розслідування «за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях» 29 січня цього року був також затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз.

22 квітня в цій справі був заарештований оператор кримськотатарського телеканалу АTR Ескендер Небієв. Всього, за даними правозахисників, у «справі 26 лютого» арештовані четверо кримських татар.

XS
SM
MD
LG