Доступність посилання

ТОП новини

Харківщина: СБУ затримала військовослужбовців, які продавали військове майно


На Харківщині Служба безпеки України затримала військових під час торгівлі нафтопродуктами, що призначалися для сил АТО.

«Службою безпеки України спільно з військовою прокуратурою припинено протиправну діяльність військовослужбовців однієї з військових частин. Зловмисники незаконно збували дизельне паливо, що призначалося для підрозділів, які залучені в районі проведення АТО», – мовиться у повідомленні прес-служби СБУ.

У відомстві зазначають, що «розкрадачів» затримано під час продажу нафтопродуктів.

Одному з військовослужбовців уже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 410 (викрадення військовослужбовцем військового майна, вчинене в умовах особливого періоду) Кримінального кодексу України, стосовно інших фігурантів кримінального провадження вирішується питання щодо кваліфікації їхніх дій.

Від квітня минулого року на Донбасі проводиться антитерористична операція. За даними Міноборони, відтоді на Донбасі загинули 2300 військових Збройних сил України; крім Збройних сил, у бойових діях у частині сходу України також беруть участь інші силові структури – Міністерство внутрішніх справ і його Національна гвардія, а також Служба безпеки України, Державна прикордонна служба, і серед їхнього складу також є жертви.

XS
SM
MD
LG