Доступність посилання

ТОП новини

Суд надав охорону екс-заступнику прокурора Київської області Корнійцю


Олександр Корнієць
Олександр Корнієць

Голосіївський районний суд Києва надав охорону колишньому заступнику прокурора Київської області, одному з фігурантів так званої справи «діамантових прокурорів» Олександру Корнійцю.

Таким чином, суд частково задовольнив його заяву.

«Заяву Корнійця задовільнити частково. Забезпечити його особистою охороною. Виконання рішення покласти на управління СБУ в Києві і Київської області», – зазначається в рішенні.

Водночас суд відмовив Корнійцю у проханні взяти під фізичну охорону його житло.

Сам Корнієць на засіданні суду не з’явився у зв’язку з лікуванням у стаціонарі, а заяву передав через своїх адвокатів.

Наступне судове засідання призначили на 1 червня на 10:30.

13 травня один з адвокатів Корнійця заявив, що його підзахисного побили в центрі Києва. За словами адвоката, Корнієць мав зустріч в одному з кафе, і коли екс-прокурор вийшов, на нього одразу накинулися ззаду четверо чоловіків і завдали йому ударів по голові. Поліція Києва зареєструвала інформацію про напад на Корнійця.

5 липня 2015 року у заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна провели обшук.
За повідомленням Генпрокуратури, Корнійця та Шапакіна затримали під час отримання хабаря на суму в понад 3 мільйони гривень. Крім того, під час обшуків у них виявлено близько 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, ювелірні вироби і 39 пакетів з діамантами.

Їм повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Пізніше Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 3,2 мільйони гривень Олександру Корнійцю, а він вніс заставу.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження стосовно так званих «діамантових прокурорів» до суду. Наразі триває судових розгляд цієї справи.

XS
SM
MD
LG