Доступність посилання

ТОП новини

Поліція: в Авдіївці внаслідок обстрілу поранена дитина


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Донеччині в Авдіївці внаслідок обстрілу зі стрілецької зброї 11-річний хлопчик отримав вогнепальне поранення ноги, дитина госпіталізована, повідомляє прес- служба поліції Донецької області.

«Встановлено, що хлопчик катався на велосипеді біля свого будинку по вулиці Ломоносова, коли з боку окупованої території почалася стрілянина. Куля влучила дитині у ногу. З наскрізним пораненням голені, ушкодженням м’яких тканин хлопчик був доставлений у міську лікарню», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські працюють на місці події.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

Це вже другий за тиждень випадок поранення цивільного в Авдіївці.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 – були поранені.

XS
SM
MD
LG