Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: що спільного у Медведчука з Нісаном Моісеєвим?


Бізнесмен Нісан Моісеєв та Віктор Медведчук 14 листопада 2016 року в аеропорту «Київ»
Бізнесмен Нісан Моісеєв та Віктор Медведчук 14 листопада 2016 року в аеропорту «Київ»

Російський бізнес під прикриттям

Після окупації Росією Криму та розпалювання нею збройного конфлікту на Донбасі російські компанії змушені продавати свої активи в Україні через зростання антиросійських настроїв. Так зробила, зокрема, російська держкомпанія «Роснєфть», продавши їх маловідомому ізраїльському бізнесмену Нісану Моісеєву. Низка журналістських розслідувань вказувала, що за цією людиною насправді може стояти Віктор Медведчук – кум президента Росії Володимира Путіна. Журналістам програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») вдалося зафіксувати наочне підтвердження зв'язку між Моісеєвим та Медведчуком, а саме їхній спільний приліт на чартері Медведчука до аеропорту «Жуляни».

Тим часом активного розголосу набув сюжет програми «Схеми» про елітний автопарк працівників СБУ (про нього ми розповідали Вам в минулому огляді та про всяк випадок дублюємо його лінком).

У СБУ обурились, що через «Схеми» деякі співробітники не зможуть працювати. Йдеться про оприлюднення прізвищ, посад й облич співробітників служби. Втім, «Схеми» запевняють: діяли в межах закону.

Напад на Осмаєва

Екс-керівник батальйону імені Джохара Дудаєва Адам Осмаєв прийшов до тями після операції. Стан важкий, його тримають на штучній вентиляції легень. Нападнику, який мав при собі паспорт на ім’я Олександра Дакара, вже провели допит прямо у палаті. Біля обох чоловіків чергують правоохоронці. Дружина Осмаєва Аміна, яка врятувала чоловіка, зупинивши нападника нагородною зброєю, розповіла деталі нападу. Головна версія правоохоронців – це помста за патріотичну позицію подружжя. Ким є нападник, і чи тягнеться від нього «російський слід», читайте у матеріалі.

Аміна Окуєва прокоментувала озброєний напад на неї та Адама Осмаєва (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:10 0:00

Прощання з Гузаром: Вервиця людей і море квітів

У Львові тривають жалобні дні в зв'язку зі смертю Блаженнішого Любомира Гузара. Сьогодні о 9-й годині розпочнеться Божественна літургія, а потім урочистою ходою тіло покійного перенесуть у храм Святого Михаїла, що належить монахам-студитам. Опісля похоронний кортеж відбуде у Київ. А 5 червня кардинала Любомира поховають у Патріаршому соборі у столиці, будівничим якого він був.

Трамп і Паризька угода

Світові лідери відреагували на вихід США з Паризької угоди щодо клімату. Російський президент Володимир Путін сказав, що такий крок не засуджує, натомість канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що цей факт її, м’яко кажучи, «дуже засмучує».

Тим часом сам президент Сполучених Штатів заявив, що США виходять із Паризької кліматичної угоди, але негайно розпочинають переговори про вигідніші для Америки умови повернення до угоди, або ж формулювання принципово нової міжнародної домовленості, спрямованої на захист довкілля.

У спеціальній публікації стисло і водночас дуже інформативно ми зібрали відповіді на важливі запитання: у чому суть Паризької угоди, чому її вважають історичною, чому Трамп заявив про вихід та найголовніше – що далі?

А тепер стисло про Кличка, Королевську і Насірова.

  • Мер Києва Віталій Кличко надав три відпустки і преміював свого заступника із підробленим дипломом.
  • В Одесі депутата Верховної Ради від «Опозиційного блоку» Наталію Королевську облили зеленкою.
  • Суд відмовив відстороненому головному фіскалу Роману Насірову в зміні запобіжного заходу.

Кого стосуватиметься призов-2017?

Цього місяця розпочнеться призов офіцерів запасу. Таким чином у Збройних силах планують доукомплектувати молодший офіцерський склад. Разом із представником Генштабу ЗСУ, полковником Марком Андрусяком, Радіо Свобода відповіло на найпоширеніші запитання по темі. Відповіді в останньому посиланні на сьогодні.

Інформація теж зброя. Будьте інформовані

Ваше Радіо Свобода Daily щосили намагається Вам у цьому допомогти

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG