Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: В окупованій Ялті читали вірші Лесі Українки


Пам’ятник Лесі Українці в Ялті
Пам’ятник Лесі Українці в Ялті

Закриття Олімпійських ігор

Україна завершила Олімпійські ігри на 21-му місці у загальному заліку. На рахунку країни одна медаль – «золото» Олександра Абраменка. Загальний медальний залік Ігор виграла збірна Норвегії. В її активі 39 нагород. Збірна Німеччини стала другою, здобувши 31 медаль. Третє місце у Канади – 29 нагород. До п’ятірки найкращих також потрапили спортсмени США та Нідерландів. Попри всі надії російських вболівальників, що команда із Росії зможе пройти під своїм національним прапором на церемонії закриття Олімпійських ігор у Пхьончхані, цього не сталося. Більше про це – у Щоденнику Олімпіади.

Церемонія закриття XXІІІ зимових Олімпійських ігор
Церемонія закриття XXІІІ зимових Олімпійських ігор

І ще одне з ділянки спорту – українська тенісистка Еліна Світоліна обіграла росіянку й перемогла на турнірі в Дубаї.

«Євробачення-2018»

Тепер про перегони пісенні – завершився національний відбір «Євробачення-2018». Україну на конкурсі представлятиме 20-річний співак Melovin. Друге місце в національному відборі посіла співачка Tayanna. Гурт Kadnay із загальними восьми балами посів третє місце.

Лесю Українку вітали у Криму

В окупованій Ялті відзначили 147-у річницю від дня народження української письменниці і поетеси Лесі Українки. Місцеві жителі прийшли до монументу вшанувати її пам'ять, прочитавши вірші з циклу, який поетеса присвятила півострову.

Тим часом у Києві невідомі пошкодили пам’ятник на могилі Лесі Українки, знявши бронзові елементи.

Далі коротко про важливе:

Сьогодні, 26 лютого, в Києві, відбудеться мітинг з нагоди «Дня опору окупації Криму». Організатори закликають українців підтримати цей захід, попри морози.

Теплопостачання у Харкові відновлять до полудня 26 лютого. Кілька сотень будинків лишилися без опалення 24 та 25 лютого внаслідок проривів труб.

У Росії відбувся «марш Нємцова»: учасники вимагали знайти замовника його убивства. В учасників акції вилучали плакати «Я проти анексії Криму». А у Санкт-Петербурзі на акції пам’яті затримали активіста через чорно-червоний шарф, у руках він тримав український прапор.

Як Дике поле стало Слобідською Україною

Чимало сторінок історії Слобідської України залишаються маловідомими. Хто такі «викотці» і чому їх не любили гетьмани? Які амбіції були в слобідських полковників? Хто з відомих діячів походив з тієї частини Слобожанщини, яка згодом відійшла до Росії? Відповіді на ці питання читайте за лінком.

Українська поезія надихнула тайванця вивчити українську мову

Раді Свобода продовжує розповідати про іноземців, які вивчили українську. Тайванець Чак Чуан вивчає мову вже півтора роки. Зізнається: спочатку було важко, але постійна і наполеглива практика у вигляді перегляду фільмів в українській озвучці, слухання української музики, читання української літератури та просто спілкування українською у побуті дозволила йому значно підвищити рівень своїх знань. А ще Чак любить українські краєвиди та вважає, що у багатьох українців є «буддистське серце»​. Про усе це він розповів у інтерв'ю Радіо Свобода.

Тайванець Чак Чуан
Тайванець Чак Чуан

Дім, який збудував Ніл

Через 8 років в Україні не має бути жодного інтернату. Держава більше не виховуватиме дітей, а допомагатиме сім’ям у цьому. Пастир церкви «Отчий дім» Ніл Плохов із Кропивницького вирішив діяти раніше – він узяв під опікунство вісьмох дітей, які були за крок до інтернату, й заради них переїхав із міста до села, де придбав маленький дім і велику територію навколо. Як Ніл навчає дітей жити, працювати і любити інакше – читайте за лінком.

Родина Плохових
Родина Плохових

Робіть, любіть і вірте!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG