Доступність посилання

ТОП новини

У Femen підтвердили смерть активістки в Парижі


Оксана Шачко під час однієї з акцій руху Femen
Оксана Шачко під час однієї з акцій руху Femen

Активістка українського руху Femen Оксана Шачко наклала на себе руки в Парижі. Цю інформацію Радіо Свобода підтвердила соратниця Шачко Анна Гуцол.

«На жаль, ми останнім часом мало спілкувалися. Наскільки я знаю, вона вважала, що все в цьому житті йде не так», – вказала Гуцол.

Тіло Оксани Шачко виявили в понеділок, 23 липня.

Рух Femen, що діє з 2008 року, відомий своїми акціями на захист прав жінок і проти їхньої сексуальної експлуатації, як на території України, так і в інших країнах. Активістки зазвичай проводять пікети і перфоманси з оголеними грудьми.

Оксана Шачко була учасницею багатьох резонансних виступів Femen. У 2011 році, в річницю розгону протестів проти влади Олександра Лукашенка в Білорусі, активісток Femen, серед яких була й Шачко, побили, обстригли, забрали документи й лишили в лісі.

У 2012 році в Москві під час акції Femen затримали одну з активісток Оксану Шачко. Активістки руху провели топлес-акцію біля штаб-квартири «Газпрому» з вимогою припинити «газовий терор» Росії щодо України. Оксана Шачко тоді «підняла український прапор на даху контрольно-пропускного пункту газпромівської штаб-квартири».

XS
SM
MD
LG