Доступність посилання

ТОП новини

Українські школярі надіслали понад 200 листів, щоб зустрітися з полярниками – МОН


Суть акції полягає в тому, що школярі пишуть мотиваційний лист, чому саме їх цікавить Антарктида
Суть акції полягає в тому, що школярі пишуть мотиваційний лист, чому саме їх цікавить Антарктида

Понад 200 листів від школярів із восьми українських міст надійшло на конкурс «Запроси полярника до себе», який проводить Національний антарктичний науковий центр спільно з Міністерством освіти і науки України, повідомляє МОН.

За повідомленням, найбільше листів було з київських шкіл – майже 90. Понад 10 листів надіслали учні з Білої Церкви і Львова, від 10 до 5 листів – з Харкова, Одеси, Миколаєва, Черкас і Житомира.

Суть акції полягає в тому, що школярі пишуть мотиваційний лист, чому саме їх цікавить Антарктида.

«Школярі запрошують полярників до себе і через написані листи, і через малюнки, і через аудіо- та відеозвернення. Усі надіслані повідомлення будуть уважно вивчені організаторами конкурсу впродовж найближчих кількох тижнів, а переможців оголосять 30 листопада 2018 року. Перевагу надаватимуть креативним листам, з логічно і доступно викладеними думками, а також високою та неординарною мотивацією», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Школярі рахуватимуть пінгвінів, щоб допомогти вченим – МОН

Конкурс оголосили 1 жовтня. До участі запрошували школи Києва, Харкова, Львова, Житомира, Одеси, Миколаєва, Черкас, Білої Церкви. У кожному з цих міст до трьох закладів-переможців завітають учасники українських антарктичних експедицій. Вони розкажуть історії про життя та дослідження на нашій полярній станції Академік Вернадський, покажуть фотографії, відео з зимівок.

Щороку на станцію «Академік Вернадський» вирушає річна експедиція, в яку входять вчені та технічний персонал. Зараз на станції перебуває 23-я Українська антарктична експедиція.

27 вересня розпочався конкурс з відбору команди полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції (2019-2020 роки).

XS
SM
MD
LG