Доступність посилання

ТОП новини

Настя Рибка відмовилася відповідати на запитання CNN про Дерипаску


Рибка не відповіла на питання про втручання Дерипаски у вибори в США
Рибка не відповіла на питання про втручання Дерипаски у вибори в США

Російські спецслужби заборонили білоруської моделі Анастасії Вашукевич, відомій як Настя Рибка, публічно розповідати про мільярдера Олега Дерипаски. Про це сама жінка розповіла в інтерв’ю CNN.

Рибка відмовилася відповідати на запитання журналіста про ймовірну причетність Дерипаски до втручання у вибори в США в 2016 році.

Вона уточнила, що після затримання в Росії представники російських спецслужб відвідали її в ізоляторі і «чітко дали зрозуміти, що треба говорити, а що ні» про бізнесмена.

У 2018 році Настя «Рибка» стала героїнею розслідування російського опозиціонера Олексія Навального про віце-прем’єра Росії Сергія Приходька і бізнесмена Олега Дерипаску. Навальний звинуватив Приходька в корупції. Він стверджував, що чиновник у серпні 2016 року провів три дні на яхті Дерипаски біля берегів Норвегії разом із «дівчатами з ескорт-агентств». Це стало відомо з книжки й «Інстаграму» Насті «Рибки». Вона стверджувала, що коли перебувала на яхті, Дерипаска обговорював із Приходьком втручання у вибори президента США. Пізніше в суді за позовом Дерипаски Вашукевич вибачилася перед ним.

Настя Рибка після звільнення з таїландської в’язниці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:32 0:00

«Рибка» просила для неї і «Леслі» політичного притулку у США й обіцяла розповісти певні подробиці втручання Росії у вибори президента США, якщо їй допоможуть зі звільненням із-під арешту в Таїланді.

Дерипаска повністю заперечував інформацію з розслідування Навального і подав до суду на «Рибку» і «Леслі» за порушення недоторканності приватного життя. Суд стягнув із відповідачів по 500 тисяч російських рублів.

Згодом «Рибка» заявляла, що передала всі записи про втручання Росії Дерипасці. На яких саме умовах і як саме це сталося, враховуючи, що «Рибка» перебувала у в’язниці в Таїланді, не ясно. Сам Дерипаска її слова ніяк не коментував.

21 січня російський політик Олексій Навальний оприлюднив своє нове розслідування, в якому стверджує, що саме Дерипаска був ініціатором кримінального переслідування Вашукевич. За словами опозиціонера, він роздобув аудіозаписи розмов підприємця і наближених до нього осіб, у яких вони обговорювали долю «Рибки».

XS
SM
MD
LG