Доступність посилання

ТОП новини

Рада «перезапустила» ТСК щодо нападів на Гандзюк та інших активістів


Акція «Ніч на Банковій. Знову» біля Офісу президента, вересень 2019 року
Акція «Ніч на Банковій. Знову» біля Офісу президента, вересень 2019 року

Верховна Рада України на позачерговому засіданні у четвер проголосувала за утворення Тимчасової слідчої комісії для здійснення парламентського контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів протягом 2017-2018 років.

За фактичний «перезапуск» комісії у Раді нового скликання проголосували 347 народних депутатів.

6 листопада 2018 року Верховна Рада попереднього скликання підтримала постанову про створення Тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування нападу на активістку і чиновницю Катерину Гандзюк та інших громадських активістів в Україні.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

5 серпня набув чинності вирок п’ятьом особам, засудженим до позбавлення волі за вчинення нападу на херсонську активістку.

Як повідомили в СБУ, вони далі проводять слідство у межах п’яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

XS
SM
MD
LG