Доступність посилання

ТОП новини
Обмін закінчено. Обмін відбувся за формулою «76 на 124»
Обмін закінчено. Обмін відбувся за формулою «76 на 124»

Обмін відбувся. 76 звільнених з ОРДЛО українців приїхали до Києва. Живий блог (завершено)

Обмін відбувся за формулою «76 на 124», 76 – звільнені українці з полону бойовиків

29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Процес обміну завершився. Обмін відбувся за формулою «76 на 124». Україна отримала 76 своїх людей (12 військових, 64 цивільних​)!

Списки звільнених 76-х українців тут.

На початку грудня лідери країн «нормандського формату» домовилися, що обмін має відбутися до кінця 2019 року.

На початку цього тижня Тристороння контактна група з урегулювання конфлікту на Донбасі узгодила обмін «усіх встановлених на всіх встановлених».

Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс: «Обмін ув’язненими між Україною та контрольованими Росією сепаратистами Донбасу є гарною новиною. Зусилля на досягнення повної імплементації Мінських угод мають тривати»:

За інформацією кореспондента Радіо Свобода, який перебуває на летовищі «Бориспіль», звільнених мають відвезти до лікарні «Феофанія» під Києвом на медичне обстеження після років утримання в неволі у бойовиків-сепаратистів на Донбасі.

ОБМІН ТРИВАВ ПОНАД 12 ГОДИН: о 9:30 ранку почався обмін біля «Майорського» поблизу Горлівки на Донбасі о і 9:43 вечора перший звільнений вийшов з літака в аеропорту «Бориспіль» в Києві.

О 21 годині і 43 хвилини за Києвом почали виходити з літака перші українці, звільнені з полону ОРДЛО.

Президент Зеленський прямує до літака зі звільненими, який зупинився на летовищі...

Літак ІЛ-76 вже сів у «Борисполі»!!!

Кореспондент Радіо Свобода повідомляє з «Борисполя», що літак з 76-ма звільненими має ось-ось прибути.

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу: «Останній обмін в’язнями між Україною та Росією є новиною, яка заохочує: радий бачити возз’єднання багатьох українців зі своїми родинами напередодні святкування Нового року. Робота над втіленням комплексного припинення вогню у Східній Україні та повного втілення Мінських угод має тривати»:

В очікуванні літака з 76-ма звільненими: в аеропорту «Бориспіль президент Зеленський спілкується з їхніми родичами:

76-ох звільнених українців везуть літаком ІЛ-76 з Чугуєва Харківської області до київського аеропорту «Бориспіль», де на них чекають родичі, журналісти та президент Зеленський:

Фото президента Володимира Зеленського в аеропорту «Бориспіль» перед зустріччю літака зі звільненими:

Президент України Володимир Зеленський прибув в аеропорт «Бориспіль» для зустрічі літака зі звільненими 76-ма українцями. Про це в прямому ефірі Радіо Свобода з «Борисполя» повідомила прес-секретарка президента Юлія Мендель.

Заява Посла Великої Британії Мелінди Сіммонс: «Я вітаю довгоочікуване повернення українців, утримуваних в ОРДЛО. Президенту Зеленському довелося приймати важкі рішення задля виконання умов угоди досягнутої на саміті Н4 та повернення їх додому. Тепер Росія мусить звільнити усіх українських політв'язнів, які утримуються в РФ та Криму.

Залишається важливим, щоб правосуддя здійснилося стосовно тих, хто винен у тяжких злочинах, включаючи насильство щодо протестантів на Майдані та вибух у Харкові у 2015 році».

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кореневич заявив, що кримські полонені будуть включені до наступного етапу звільнення.

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що українська влада вважає пріоритетом звільнення утримуваних громадян України за формулою «всіх на всіх». За його словами, робота над цим продовжиться, зокрема, під час наступних раундів переговорів у «нормандському форматі».

«Важко уявити кращий подарунок для 76 українських родин, ніж те, що їхні близькі вже прямують додому і будуть на свята поруч. Домовленість лідерів під час Норманді виконується. На наступних раундах ми продовжимо працювати заради остаточної формули «всіх-на-всіх» – це пріоритет», – написав Пристайко у твітері.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG