Доступність посилання

ТОП новини

«Справа Микитася»: ВАКС заарештував одного з фігурантів справи про заволодіння майном Нацгвардії


Максим Микитась раніше був президентом «Укрбуду», запобіжний захід обрали його тодішньому заступникові
Максим Микитась раніше був президентом «Укрбуду», запобіжний захід обрали його тодішньому заступникові

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику президента державної корпорації, підозрюваному в пособництві у заволодінні майном Національної гвардії України, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Суд частково задовольнив клопотання детектива та прокурорів та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 14 лютого 2020 року з альтернативою внесення 6 мільйонів гривень застави», – йдеться в повідомленні САП у фейсбуці.

Повідомляється, що САП і НАБУ наполягали на триманні під вартою підозрюваного із заставою в 77 мільйонів гривень, том4у прокурори САП оскаржать рішення.

У свою чергу, пресслужба ВАКС у фейсбуці уточнила, що запобіжний захід обрали колишньому заступнику президента корпорації «Укрбуд» із зобов’язанням носити електронний браслет.

Офіційні правоохоронні органи прізвища підозрюваного не називають. У «Центрі протидії корупції» (ЦПК) раніше повідомили, що йдеться про В’ячеслава Мармиша.

21 січня в Офісі генерального прокурора заявили, що у справі про махінації із житлом Національної гвардії повідомили про підозру ще одній людині.​ У травні 2019 року про підозру у цій же справі було повідомлено екскомандувачу Нацгвардії, гендиректору компанії-забудовниці та оцінювачу; в липні – виконавчому директору компанії-забудовниці, в жовтні – народному депутату 8-го скликання, якого слідство вважає організатором корупційної схеми. Щодо останнього – йдеться про колишнього президента «Укрбуду» Максима Микатася, якому у грудні було продовжено запобіжний захід до 14 лютого 2020 року.

Микитасю інкримінують махінації із житлом Національної гвардії на понад 81 мільйон гривень. Його підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Максим Микитась – відомий столичний забудовник. Він є екскерівником державної корпорації «Укрбуд». Найскандальніший проект «Укрбуду» –житловий комплекс «Сонячна Рів’єра» на лівобережжі Києва.

Протягом жовтня 2019 року його двічі заарештовував Вищий антикорупційний суд. Востаннє він вийшов під заставу у 80 мільйонів гривень.

20 січня Микитась намагався вилетіти з України, але правоохоронці завадили цьому.

XS
SM
MD
LG