Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Чи піде у відставку Гончарук на позачерговому засіданні парламенту?


Оглядач Віталій Портников написав статтю про те, чи піде все-таки Олексій Гончарук (на фото) у відставку, та що ж може відбутися на позачерговому засіданні цього тижня
Оглядач Віталій Портников написав статтю про те, чи піде все-таки Олексій Гончарук (на фото) у відставку, та що ж може відбутися на позачерговому засіданні цього тижня

Верховна Рада оприлюднила порядок денний позачергового засідання

Останніми днями, посеред повідомлень про дедалі гірший стан у багатьох галузях економіки України і вкрай низькі рейтинги уряду, лунають розмови про можливість відставки прем’єр-міністра Олексія Гончарука і його уряду.​

Верховна Рада України оприлюднила порядок денний позачергового пленарного засідання, що скликане на 4 березня.

Як мовиться в повідомленні пресової служби апарату парламенту, до Верховної Ради звернувся президент України щодо включення додаткових питань до порядку денного цього засідання.

Почитайте, що ж розглядатимуть на цьому засіданні.

А наш оглядач Віталій Портников написав статтю про те, чи піде все-таки Гончарук у відставку, та що ж може відбутися на позачерговому засіданні цього тижня.

Оновлення по коронавірусу:

  • В Ужгородську обласну лікарню – у разі підозри на зараження коронавірусом Covid-19 – повинні привозити людей для ретельного обстеження і лікування. Подивіться відеоекскурсію відділенням, яку головний лікар провів для наших колег.
  • У США підтверджено перший випадок смерті від коронавірусу. Помер пацієнт у штаті Вашингтон.
  • У Чехії виявили три перші випадки коронавірусу.
  • Загалом кількість летальних випадків захворювання на коронавірус наближається до 3 тисяч.

Зими більше не буде: як вплинуть на Україну та українців глобальні зміни клімату

Цього року глобальні зміни клімату помітно «неозброєним оком»: календарна зима в Україні вже завершилася, проте зимова погода так і не настала. Відтак Україні доведеться не лише обмежувати викиди парникових газів, а й адаптуватися до глобального потепління, яке вже стало реальністю. Про це говорять і посадовці Мінекоенерго України, і експерти, і представники різних галузей економіки.

Радіо Свобода зібрало інформацію про те, що зміниться для українців після теплої зими 2020, і як держава може адаптуватися до цих змін.

«Соросята» в українській політиці: хто і навіщо маніпулює цим словом?

Зневажливе слово «соросята» нині стало частиною лексикону низки ЗМІ в Україні, багатьох дописувачів у соціальних мережах, а також окремих депутатів Верховної Ради. Українців здебільшого лякають, що ці «соросята» «все вкрадуть» і завдадуть невиправної шкоди державі аж до її руйнації, при цьому не особливо пояснюючи, хто це такі.

Відтак Радіо Свобода вирішило дізнатися: кого тут мають на увазі, хто поширює цей термін, який стосунок до нього має власне Джордж Сорос і чи справді діяльність американського фінансиста шкодить Україні?

«Поле чудес» і Ванга – антиукраїнська пропаганда у російських розважальних програмах

Україна, війна, санкції і ледь не кожен окремо взятий депутат Верховної Ради – незмінні герої політичних ток-шоу російського телебачення. Але антиукраїнська пропаганда пробирається ще й у розважальний контент кремлівських телеканалів. Як росіянам ненав’язливо, а іноді доволі прямолінійно прищеплюють ненависть до України, розбиралися журналісти спеціального проєкту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

Скалецька про готовність України до коронавірусу, паніку і керування МОЗом із Нових Санжар

Є повна готовність зустріти китайський коронавірус, якщо він пошириться в Україні. У цьому запевнила в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Вона відповіла на запитання скайпом із медцентру в Нових Санжарах на Полтавщині, де триває так звана обсервація евакуйованих із Китаю українців. Наявних в українських лікарнях місць у разі епідемії вистачить на чотири місяці, заявила Скалецька. Вона запевнила, що Україна не закуповує в Росії тест-системи для виявлення коронавірусу.

Міністр також розповіла про свої побутові умови й розпорядок дня у Нових Санжарах, прокоментувала, чому в Україні подекуди шириться паніка стосовно коронавірусу, й стверджувала, що комунікації з боку МОЗ достатньо.

«Зеленський не готовий відповідати на некомфортні запитання» – Яніна Соколова

Яніна Соколова за останні роки стрімко стала однією із найвідоміших і найвпізнаваніших телеведучих в Україні. Зокрема, завдяки програмі «Рандеву» – класичний формат інтерв’ю, і ютуб-проєктові «Вечер с Яниной Соколовой», в якому ведуча намагається розвіяти «фейки» російських ЗМІ, використовуючи при цьому ненормативну лексику. Але, крім цього, Яніна Соколова – акторка театру і кіно.

Вже шість років вона, разом із її другом, солістом «Другої ріки» Валерієм Харчишиним і народним артистом України Олексієм Вертинським, грає у постановці «Історії кохання для дорослих». Вперше виставу показали за кордоном – у столиці Чехії Празі.

Радіо Свобода зустрілося із виконавицею однієї з головних ролей, щоб поговорити про стосунки, Нові Санжари й інтерв’ю із Володимиром Зеленським.

Із 1 березня українці їздять до Росії лише за закордонними паспортами

Від 1 березня для українців в'їзд до Росії здійснюється тільки за закордонними паспортами. Про це нагадали у Державній прикордонній службі України.

При цьому українці, які раніше виїхали до Росії за внутрішнім паспортом чи свідоцтвом про народження, зможуть повернутися за цими документами.

«Такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів. Зменшиться ймовірність незаконних вивезень неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливість встановити приналежність документа конкретній дитині», – мовиться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що «не варто розглядати це повідомлення як рекомендацію відвідати Російську Федерацію».

Жити, а не виживати. Як лікують онкохворих дітей в Іспанії

Перший поверх дитячої лікарні в Барселоні схожий на зону розваг. Купа інтерактивних іграшок, кав'ярня, табуни веселих дітлахів. У відділеннях – працюють аніматори, на стійках для крапельниць можна кататися. Тут все спрямоване на те, аби дитина розважалася, почувалася вільно. У коридорах багато простору і світла, всюди яскраві зображення тваринок, іграшки та посмішки.

Клініка – одна з провідних у Європі з дитячої онкології. І дітей на лікування везуть з усього світу. В першу чергу, до онкологічного відділення.​

Жити, а не виживати. Як лікують онкохворих дітей в Іспанії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:21 0:00

Піклуйтеся про рідних!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини й ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG