Доступність посилання

ТОП новини

Посли G7 відреагували на звільнення Коболєва


Про звільнення Коболєва уряд повідомив 28 квітня
Про звільнення Коболєва уряд повідомив 28 квітня

Посли «Групи семи» прокоментували звільнення Андрія Коболєва з посади голови правління та наглядової ради НАК «Нафтогаз України».

«Посли G7 зауважують рішення Кабміну України про звільнення голови правління і наглядової ради НАК Нафтогаз. Ефективне управління держпідприємствами, вільне від політичного втручання, має вирішальне значення для конкурентоспроможності, процвітання і виконання міжнародних зобов'язань України», – мовиться у заяві, оприлюдненій 29 квітня.

28 квітня в уряді повідомили, що Кабінет міністрів провів засідання загальних зборів акціонерів НАК «Нафтогаз України», на якому розглянули звіт про діяльність компанії в 2020 році і визнали її діяльність незадовільною.

У зв’язку з цим Кабмін вирішив, що з 28 квітня припиняються повноваження незалежних членів наглядової ради НАК, представників держави у наглядовій раді НАК, а також голови правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва.

Також ухвалене рішення про обрання і призначення з 29 квітня Юрія Вітренка головою правління акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

Коболєв заявив, що не писав заяву про звільнення з посади, і про «звільнення» дізнався з новин.

НАК «Нафтогаз України» назвав «юридичною маніпуляцією» ухвалене Кабінетом міністрів рішення щодо звільнення голови правління компанії Андрія Коболєва.

Андрій Коболєв протягом семи років очолював найбільшу національну компанію України – «Нафтогаз України».

XS
SM
MD
LG