Доступність посилання

ТОП новини

«Шукайте справжніх вбивць!». У Києві біля будівлі МВС у п'яту річницю вбивства журналіста Павла Шеремета пройшла акція (відео)


20 липня, у п'яту річницю вбивства журналіста Павла Шеремета, в Києві біля будівлі МВС відбулася акція «Шукайте справжніх вбивць!». В ній взяли участь близько сотні людей: активісти, небайдужі громадяни, адвокати по справі, телефоном – Андрій Антоненко і Юлія Кузьменко.

Учасники мітингу встановили транспарант зі своїми вимогами, і порівняльні картоні силуети. Учасники акції вимагали провести внутрішнє розслідування в Національній поліції та покарати відповідальних за фальсифікацію справи, а також - передати справу іншим органам досудового розслідування. В кінці акції запалили фаєри. Акція пройшла мирно. Білоруський, російський та український журналіст, виконавчий директор «Української правди», ведучий радіостанції «Вести» Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року від вибуху автомобіля в центрі Києва. Імена підозрюваних в організації та вбивстві білоруського журналіста були оголошені 12 грудня 2019 року на брифінгу Національної поліції України. На наступний день після брифінгу всіх трьох підозрюваних затримали. Це: Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко, Яна Дугарь. Справа щодо організаторів, замовників та механізмів скоєння злочину була виділена в окрему у червні 2020 року. Вона все ще розслідується. (Відео телеканалу «Настоящее время», створеного Радіо Свобода з участю «Голосу Америки»)

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG