Доступність посилання

ТОП новини

На міжбанку зупинився обвал гривні


Національний банк України встановив опівдні довідкове значення курсу 28 гривень 40 копійок за долар
Національний банк України встановив опівдні довідкове значення курсу 28 гривень 40 копійок за долар

На українському міжбанківському валютному ринку продавці і покупці знайшли баланс поблизу позначки 28,4 гривні за долар. Торги на міжбанку відбуваються на рівні 28 гривень 41–43 копійки за долар (дані Finance.ua станом на 12:25), це на 4 копійки більше за рівень закриття торгів 18 січня.

«Попит на валюту зберігається на високому рівні, що дозволяє великим продавцям та спекулянтам багато в чому диктувати свої умови. Тільки інтервенції Нацбанку якоюсь мірою стримують апетити продавців і то не завжди і не в усьому. Аукціон Міністерства фінансів з розміщення ОВДП пройшов очікувано слабо (продали паперів лише на 4,15 мільярда гривень в еквіваленті та фактично всі ці суми – у валютних облігаціях). Усі інвестори чекають на рішення Нацбанку щодо облікової ставки та вирішення ситуації на кордоні з Росією», – писали на початку торгів експерти сайту «Мінфін».

Національний банк України встановив опівдні довідкове значення курсу 28 гривень 40 копійок за долар, це на 1 копійку менше за офіційний курс на сьогодні.

Котирування в парі гривня-долар трималися в широкому коридорі 27,5–28,5 близько дев’яти місяців – від початку вересня 2020-го до кінця травня 2021 року. Улітку 2021 року сформувався новий коридор, 26,5–27 гривень за долар, який протримався і у вересні, коли Україна пройшла період значних зовнішніх боргових виплат. У жовтні і на початку листопада котирування наближалися до 26 гривень за долар, але так і не взяли цей рубіж.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG