Доступність посилання

ТОП новини

У Попасній та Лисичанську частково відсутні вода, світло та тепло – голова Луганської ВЦА


У Попасній через обстріли знеструмлені 2 960 абонентів
У Попасній через обстріли знеструмлені 2 960 абонентів

У Попасній та районі Лисичанська відсутні електроенергія, вода та теплопостачання, повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай 3 березня.

«Складна ситуація у Попасній та Лисичанську в районі колишнього заводу ГТВ (РТІ) та Склозаводу, рятувальники працювали майже добу, відсутні світло, вода та тепло», – заявив він у своєму фейсбуці.

Він додав, що вночі проти 3 березня російські війська знову обстріляли Лисичанськ, у тому числі по домівках цивільного населення. Також тривали обстріли Попасної, в тому числі застосовувалися реактивні системи залпового вогню «Град».

«Пошкоджені школа № 20, дитячий центр «Лелека», майже всі об’єкти комунальної інфраструктури. Все, що ми відбудовували протягом цих восьми років, росіяни намагаються перетворити на суцільні руїни», – прокоментував Гайдай.

У Лисичанську без тепла лишилися понад 700 абонентів, без централізованого водопостачання залишилася 24 101 людина, без світла – загалом 10 888 абонентів.

Читайте також: «Єдині, хто вірив – це ми з вами»: міністр оборони про те, як Україна тиждень протрималася на війні

У Попасній через обстріли знеструмлені 2 960 абонентів. За словами Гайдая, ремонтні бригади працюють там, де є «хоча б відносна безпека».

За даними Генерального штабу, російські війська вночі проти 3 березня знову вдалися до тактики нічних обстрілів житлових кварталів великих міст України. Але, зокрема, захопити Маріуполь та вийти на адміністративний кордон Донецької та Луганської областей їм не вдалося.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG