Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ: ситуація в Бахмуті є стабільно важкою, але війська РФ стратегічної переваги не мають


Сергій Череватий зауважив, що противник іноді має якісь тактичні просування, але вони прогнозовані
Сергій Череватий зауважив, що противник іноді має якісь тактичні просування, але вони прогнозовані

Ситуація в районі Бахмута є стабільно важкою, проте російські військові стратегічної переваги не мають, заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

«Бахмут залишається напрямком головного удару в нашій оперативній зоні. Ворог сконцентровує тут свої можливості для того, щоб намагатися захопити місто. У районі Бахмута ситуація дуже динамічна. Можу сказати, що ворог іноді має якісь тактичні просування, проте всі вони прогнозовані. Ми їх бачимо, відпрацьовуємо протидію. Говорити про якусь стратегічну перевагу в останні години чи дні, цього не може бути. Вона (ситуація – ред.) є стабільно важкою. Проте ведеться вогонь та інші засоби протидії, щоб максимально знищити їхню техніку, зламати їхній натиск і не дати можливості розвивати успіх своїх атак», – розповів він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, у районі Бахмута за добу відбулося 14 боєзіткнень, війська РФ обстірляли місто 70 разів.

На Бахмутському напрямку противник тактики не змінює – продовжуються атаки малих тактичних груп, додав він.

Командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський раніше сьогодні заявив, що головним завданням Сил оборони в Бахмуті на Донеччині є виснаження переважаючих сил військ РФ.

Аналітики ISW у своєму звіті 22 березня заявили, що темп російських операцій навколо Бахмута, схоже, сповільнюється на тлі західних повідомлень про те, що російські війська можуть намагатися розпочати наступ в інших напрямках. Сили РФ додатково незначно просунулися в південному Бахмуті, а українські війська провели контратаки на південно-західній і північно-західній околицях міста 21 і 22 березня.

Натомість у ЗСУ заявили, що Бахмут на Донеччині поки що залишається епіцентром бойових дій.

XS
SM
MD
LG