Доступність посилання

ТОП новини

Рудьковський стверджує, що Балога вимагав від СБУ заарештувати понад 30 членів Кабміну і активістів коаліції


Міністр транспорту і зв''язку Микола Рудьковський заявляє, що глава Секретаріату Президента Віктор Балога вимагав від СБУ арешту понад три десятки учасників акцій коаліції, зокрема міністрів і депутатів, які беруть участь в акціях протесту проти Указу Президента про розпуск Верховної Ради». Тим часом міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич вважає несерйозною інформацію про списки СБУ на арешт низки високих посадових осіб.



Міністр транспорту і зв''язку Микола Рудьковський заявляє, що глава Секретаріату Президента Віктор Балога вимагав від Служби безпеки України арешту понад 30 учасників акцій коаліції, зокрема міністрів і депутатів.

Про це Рудьковський заявив, виступаючи у суботу на мітингу прихильників коаліції на Майдані Незалежності в Києві.

«Відомо, що Балога їздив у СБУ й вимагав, щоб були арештовані більше 30 чоловік членів уряду й інших активістів коаліції, які беруть участь в акціях протесту проти Указу Президента про розпуск Верховної Ради», – сказав Рудьковський.

За словами Рудьковського, керівництво СБУ відмовилося виконати вимогу Балоги, мотивувавши це тим, що в такому разі вони будуть нести кримінальну відповідальність за виконання незаконних наказів.

А міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич вважає несерйозною інформацію про списки СБУ на арешт низки високих посадових осіб за заклики не виконувати Указ про розпуск Верховної Ради.

4 квітня депутат Верховної Ради Володимир Сівкович (фракція Партії регіонів) заявив про наявність у нього інформації про команду СБУ заарештувати віце-прем''єра Андрія Клюєва, а також ще декількох чиновників за організацію протидії Секретаріату Президента і блокування роботи ЦВК.

Депутати від Партії регіонів також заявляли, що до списку на арешт включено віце-прем''єра Дмитра Табачника і Шуфрича.

Виконання команди на арешт, за інформацією Сівковича, доручене заступнику голови СБУ Геннадієві Москалю.

5 квітня депутат Ради Сергій Головатий (позафракційний, раніше фракція «Нашої України») звинуватив Секретаріат Президента в розробці планів арешту депутатів парламенту.

За твердженням Головатого, першим у списку депутатів для арешту стоїть прізвище керівника комітету Ради з питань правосуддя Сергія Ківалова.

При цьому Головатий припустив, що другим у цьому списку буде він.

2 квітня Президент Віктор Ющенко видав указ про достроковий розпуск Ради і проведення 27 травня позачергових виборів парламенту.

Рада відмовилася виконувати указ Президента й подала подання до Конституційного Суду для визначення конституційності цього указу. 5 квітня Ющенко заявив про кримінальну відповідальність за невиконання його указу про розпуск Ради.

Матеріали до теми:

• ФОТОРЕПОРТАЖ, 7.04.2007: Українські кольори в об''єктиві «Свободи»

• Юлія Тимошенко — найгеніальніший політик, а Президент підписав собі політичний вирок — інтерв’ю з депутатом Олександром Ковтуненком • «Трагіфарс» в Україні. Ющенко – я не буду Єльциним. (Огляд світової преси) • Розпуск парламенту України є правильним рішенням, але «помаранчеві» допустили багато помилок раніше – словацький дослідник • Конституційний Суд у центрі уваги • Точка неповернення: яких сценаріїв розвитку ситуації в Україні можна очікувати? (ПРЕС-КЛУБ РАДІО СВОБОДА)

• Боже і кесареве. Ієрархи і релігійні лідери про політичну ситуацію в країні - посередництво чи втручання? • Коаліціянти виключили позафракційників • П’ятий день розпущених • Кризова географія: якими будуть наслідки реакції місцевих Рад на Указ Президента про розпуск парламенту? • “Берег лівий - берег правий” - чи можуть непорозуміння серед політиків відбитись на стосунках простих українців? • Перевибори. Чи на краще? • Дніпропетровськ: Президента засудили, Президента підтримали
XS
SM
MD
LG