Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: Президента засудили, Президента підтримали


Юлія Рацибарська Дніпропетровськ, 5 квітня 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Депутати Дніпропетровської обласної та міської ради закликали Президента скасувати свій Указ про розпуск парламенту. Звернення до глави держави ухвалили сьогодні на позачергових сесіях. Між тим область починає готуватись до виборів.

Більшість голосують "за" вимогу Президента скасувати указ
Комуністи: нас мало, та ми у футболках
У Чистий четвер депутати обласної ради закликали Президента наслідувати приклад Христа — як Той, не боячись приниження, омив ноги своїм учням, так і глава держави, відмовившись від амбіцій, мав би скасувати Указ. Про біблійні сюжети найбільше говорили комуністи. Було видно — до позачергової сесії встигли підготуватись: хто написав вірші, де розкритикував «помаранчевих», хто замість традиційного піджака вирядився у червону футболку з символікою СРСР.

«Регіонали», агітуючи колег проголосувати за звернення, сипали прислів’ями. Серед них був і Валерій Храмцов: «Російське прислів’я каже — дурна та птаха, що гадить у власне гніздо. Зрозуміло, що Україна — не Росія, але повірте, що й у нас таких птахів вистачає».

Дехто виборчу кампанію вже почав

Опозиційні «нашоукраїнці» та «бютівці» закликали колег не поспішати з висновками, адже давати оцінки Президенту і його рішенням обласна рада не має права, і погрожували звернутись до прокуратури та суду.

Коли ж справа дійшла до голосування, фракція БЮТу покинула залу. Представниця «тимошенківців» в облраді Галина Булавка пояснила позицію фракції: «Ми не можемо виступати категорично проти рішення Президента України. Це — некоректно, це незаконно, і це, до рішення суду, мабуть, і аморально».

Між тим область офіційно вже готується до виборів. Таке доручення голова Дніпропетровської облдержадміністрації Надія Дєєва сьогодні дала керівникам районів області. Дніпропетровська «Наша Україна» і партія «Батьківщина» теж заявили, що долучились до передвиборчої кампанії — створили міжпартійну координаційну раду та розгортають штаби.

Трійця наразі поза виборами

У таборі «коаліції» продовжують наполягати — ніяких виборів не буде, а якщо і будуть, то їхні результати можна буде оскаржити, бо вже зараз термінів передвиборчої кампанії не дотримуються. Голова обласної ради, «регіонал» Юрій Вілкул сумнівається, що Трійцю українці зустрічатимуть на виборчих дільницях.

Юрій Вілкул: «Уже пішли порушення Закону України «Про вибори», за яким ще 3-го числа мали бути подані до ЦВК списки окружних виборчих комісій. Очевидно, що до 27-го, до Святого свята Трійці, країна не буде готова до виборів, вона не зможе в ці терміни підготуватись».

Матеріали до теми:

• Луганська облрада не хоче дострокових виборів • Кримська міліція до виборів не готується • Лідер «Океану Ельзи» за майдани концертні, а не політичні • Донецьк протестує і відсилає «обурення» на Київ • Кримська влада підтримала Верховну Ради України і Віктора Януковича • Львівщина підтримує розпуск парламенту • Одні готові, інші й не думають: закарпатські роздуми про вибори • Гроші і штаби: у Дніпропетровську міряють готовність до виборів
XS
SM
MD
LG