Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко: Юлія Тимошенко може знову стати прем’єром – але лише якщо демократична більшість і опозиція досягнуть про це згоди


Заклик до трьох головних політичних сил України про діалог не є закликом до створення «широкої коаліції», пояснив Президент України в інтерв’ю французьким журналістам у перебігу робочого візиту до Франції в п’ятницю. «Я пропоную мирне співіснування в конструктивному режимі», – зазначив Ющенко.

Париж, 5 жовтня 2007 р.
Заклик до трьох головних політичних сил України про діалог не є закликом до створення «широкої коаліції», пояснив Президент України в інтерв’ю французьким журналістам у перебігу робочого візиту до Франції в п’ятницю.

«Я пропоную мирне співіснування в конструктивному режимі», – цитують слова Ющенка з Парижа сайти щоденника «Фіґаро» і телеканалу «Франс 24».

«Ми вперше отримали можливість започаткувати такий діалог», – наголосив він.

Українська демократія «перемогла в три голоси», сказав Ющенко: «Я думаю, що цю можливість нам дав Бог, щоб досягти дієвої домовленості між трьома ключовими партіями».

При цьому, сказав Президент, жодна з цих сил не повинна стати панівною.

Як приклад Ющенко навів таку можливість: «помаранчеві» сили створюють коаліцію, але між владою і опозицією виникає новий діалог, який уперше в історії України дозволяє опозиції отримати міністерські портфелі і посади в парламенті і його комітетах.

Під час перебування в Парижі Віктор Ющенко ще раз закликав Партію регіонів, БЮТ і Блок «Наша Україна – Народна самооборона» до діалогу задля співпраці влади й опозиції.

Ці три сили несуть сьогодні головну відповідальність за стабілізацію парламенту, заявив голова держави.

За його словами, попередні результати підрахунку голосів свідчать, що перемогу здобули демократичні сили, які можуть сформувати парламентську більшість. Водночас Президент відзначив значну підтримку, яку отримали від виборців опоненти демократів.

«Політичні опоненти набрали третину голосів, і їхні дії в парламенті, починаючи з реєстрації, можуть бути ключем до того, щоб або заблокувати роботу парламенту, або сісти за стіл і через порозуміння домовитися про стабільну роботу українського парламенту», – сказав Ющенко.

Саме тому, додав голова держави, «всіх політиків, які заявляють, що ні з ким, ніколи не будуть вести переговори, я просив би забрати ті заяви і сідати за стіл переговорів».

Матеріали до теми:

• Віктор Ющенко: Майбутній опозиції треба надати посади в парламенті та Кабінеті Міністрів • Президент закликає Партію регіонів, БЮТ, блок «Наша Україна – Народна самооборона» і Блок Литвина почати переговори про формування коаліції • Що хотів сказати Президент? Трактування політиківa> • До якої коаліції закликає Президент? • Приємні і неприємні сюрпризи дострокових парламентських виборів (Прямий ефір Радіо Свобода) • Євродепутат: «Всі партії у ВР мають співпрацювати, інакше не буде очікуваного поступу» • За що проголосувала Україна? (Європейська преса) • Розстановка парламентської шахівниці • Українські вибори та польська дуель (огляд польської преси) • ХТО З КИМ І ПРОТИ КОГО? В очікуванні майбутньої коаліції...
XS
SM
MD
LG