Доступність посилання

ТОП новини

Російські акціонери «Дніпрогазу» залучать незалежних експертів до розслідування причин вибуху в Дніпропетровську, в результаті якого загинули 23 особи


Співвласник та президент ЗАТ «Комплексні енергетичні системи» (Росія) Михайло Слободін повідомив журналістам у суботу в Дніпропетровську, що наглядова рада компанії ухвалила рішення про створення спеціальної групи із залученням українських та російських провідних експертів для розслідування причин вибуху.


Співвласник та президент ЗАТ «Комплексні енергетичні системи» (Росія) Михайло Слободін повідомив журналістам у суботу в Дніпропетровську, що наглядова рада компанії ухвалила рішення про створення спеціальної групи із залученням українських та російських провідних експертів для розслідування причин вибуху.

Михайло Слободін зазначив, що у неділю до Дніпропетровська прибуває ціла делегація експертів з Росії.

За його словами, російським акціонерам ВАТ «Дніпрогаз» необхідно самим розібратися у тому, що сталося у Дніпропетровську, щоб надалі такі трагічні події не повторювалися.

«Від того, наскільки об’єктивно, зважено, детально буде проведено аналіз причин вибуху газу у Дніпропетровську, залежатиме те, чи повториться ця подія на великій території в Росії та в Україні», – наголосив Слободін

Він також заявив, російські власники ВАТ «Дніпрогаз» (ЗАТ «Комплексні енергетичні системи») планують інвестувати впродовж найближчих 5-7 років в газорозподільчу систему Дніпропетровська до 250 мільйонів гривень для «забезпечення прийнятного рівня надійності систем та їх нормального функціонування».

«Ми хочемо, щоб жителі міста не боялися того, що у них є газ в будинках», – зазначив Михайло Слободін.

Холдинг ЗАТ «Комплексні енергетичні системи» володіє ТОВ «Газекс», що об’єднує газорозподільчі підприємства у 7 суб’єктах Російської Федерації та трьох областях України.

Тим часом Держкомісія з техногенно-екологічної безпеки України вирішила встановити пам''ятник загиблим від вибуху в Дніпропетровську і створити сквер.

Про це в Дніпропетровську повідомив журналістам Віце-прем''єр-міністр Андрій Клюєв.

«Після проведення всіх робіт на місці зруйнованого будинку буде встановлено пам''ятник загиблим і розбито сквер», – повідомив журналістам у Дніпропетровську Віце-прем''єр-міністр Андрій Клюєв.

Співробітники Міністерства з надзвичайних ситуацій у п’ятницю завершили аварійно-рятувальну операцію на місці вибуху побутового газу в житловому будинку на вул. Мандриківській, 127.

Цього дня рятувальники витягли з-під завалів останнє 23 тіло загиблого від вибуху газу. Всі 23 тіла упізнано.

За версією прокуратури, причиною вибуху в 10-поверховому будинку в Дніпропетровську стала зношеність газового обладнання в мережах «Дніпрогазу».

Матеріали до теми:

• Рятувальники знайшли тіла 23 загиблих. Аварійно-рятувальні роботи у Дніпропетровську завершили • ФОТОГАЛЕРЕЯ: Зруйнований будинок, зруйновані життя. Трагедія в Дніпрпетровську. • Шансів знайти живих людей під завалами будинку в Дніпропетровську майже не залишилось • Кількість жертв трагедії в Дніпропетровську зросла до 17 осіб • Газовий вибух у в Дніпропетровську стався з недбальства «Дніпрогазу» • Тіло вже 15-ї жертви (дитини) виявили рятувальники на місці вибуху побутового газу в Дніпропетровську • Вибух у Дніпропетровську: зумисні дії чи недбальство? • ГАЗОВА АВАРІЯ У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ!!! За останній час Дніпропетровська трагедія - не перша в Україні.
XS
SM
MD
LG