Доступність посилання

ТОП новини

«Кине» Шойгу і Герасимова? Чи дійсно Пригожин виведе «Вагнер» з Бахмуту


Ватажок ПВК «Вагнер» Пригожин написав листа до керівництва Міноборони РФ, в якому заявив, що його найманці залишать Бахмут до 10 травня.

Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас.Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

«Заявляю від імені бійців ПВК «Вагнера», від імені командування ПВК «Вагнер», що 10 травня ми змушені передати позиції у населеному пункті Бахмут підрозділам міністерства оборони та вивести залишки ПВК «Вагнер» до тилових таборів, щоб зализати рани. Я виводжу підрозділи ПВК «Вагнер», тому що за відсутності боєприпасів вони приречені на безглузду загибель», – сказав він у відеозверненні.

Пригожин зазначив, що боєприпаси у його угруповання закінчилися ще у квітні, але вони все одно продовжували наступати, зазнаючи втрат.

А буквально за кілька годин до цього Пригожин записав емоційне відео на тлі трупів найманців, на якому звинувачує у їхніх смертях міністра оборони Росії Сергія Шойгу та командувача угрупування військ агресора в Україні Валерія Герасимова. На відео він заявляє про «нестачу боєприпасів 70%».

Підписуйтесь на телеграм-канал Донбас.Реалії – ексклюзивні фото, відео та лише важливі новини!

«Вагнерівці» були головною штурмовою силою РФ протягом місяців – саме їхніми силами агресору вдалося просунутися у Попасній Луганській області та в Бахмуті Донецькій. З початку 2023 року Пригожин скаржився на «снарядний голод» і нібито заздрість до його успіхів на фронті з боку кадрових військових.

Головні питання випуску:

Чому Пригожин вирішив «здати» Бахмут, так повністю і не окупувавши місто?

Як позначиться на штурмах Росії на Донбасі втеча «вагнерівців»?

І що ватажок «Вагнера» робитиме далі?

XS
SM
MD
LG