Доступність посилання

ТОП новини

Росія нищить українські ТЕС: де взяти Patriot і ракети для ППО


Через брак ППО «ситуація в Україні жахлива» – написала посол США в Україні Бріджит Брінк
Через брак ППО «ситуація в Україні жахлива» – написала посол США в Україні Бріджит Брінк
  • Реакції на Заході на обстріли? Де брати Patriot і ракети для ППО?

Європарламент відмовився ухвалювати рішення щодо фінансування Ради ЄС допоки країни Євросоюзу не ухвалять рішення щодо забезпечення України додатковими системами Patriot, написав на свої сторінці у мережі Х 11 квітня євродепутат, колишній прем’єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт.

Під час свого виступу у Європарламенті Верхофстадт нагадав слова глави європейської дипломатії Жозепа Бореля про те, що європейські країни мають 100 батарей Patriot, а Україна просить лише сім.

Через брак ППО «ситуація в Україні жахлива» – написала посол США в Україні Бріджит Брінк.

Які ще реакції та де взяти Patriot і ракети для ППО?

  • Харків і Харківщина під обстрілами: евакуація?

У 47 прифронтових населених пунктах Харківщини оголосили примусову евакуацію родин із дітьми. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Як живе і не здається Харків, що кожного дня страждає від російських обстрілів, - покажемо.

  • Чи буде новий блекаут?

У Центренерго заявили: відновлювати зруйновану напередодні через російську атаку Трипільську ТЕС без належної ППО немає сенсу. Що далі? Як руйнування теплової електростанції відобразиться на житті українців та чи варто уже готуватися до блекаутів восени і взимку?

  • Міноборони про мобілізацію і новий закон

«Є посилення контролю тих, хто ухиляється». Це одна із тез, яку сказав президент Зеленський, коментуючи зміни до мобілізації. Розберемо основні пункти ухваленого парламентом законопроєкту, який чекає на підпис Зеленського.

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода.Ранок:

Форум

XS
SM
MD
LG