Доступність посилання

ТОП новини

Ілон Маск обурився тим, що компанія Amazon заблокувала книгу про коронавірус


Ілон Маск, березень 2020 року
Ілон Маск, березень 2020 року

Засновник компанії Tesla і SpaceX Ілон Маск у Twitter закликав розділити компанію Amazon, щоб вона перестала бути монополістом. Приводом для обурення Маска стала скарга на найбільшу світову компанію інтернет-торгівлі від автора книги про коронавірус. Він написав на своїй сторінці у соціальних мережах. що Amazon заблокувала його книгу від публікації власним коштом, повідомляють «Голос Америки» і Reuters.

Книга, за повідомленням ЗМІ, ставить питання про ризики епідемії коронавірусу.

«Це ненормально, Джефф Безос», – написав Маск, звертаючись до засновника Amazon Джеффа Безоса. Безос також є власником компанії-конкурента Маска в космічних проектах.

«Час розділити Amazon. Монополії – це неправильно!» – додав Маск у другому твіті.

Ілон Маск не має повноважень на те, щоб розділити компанію Amazon, однак його думка є вагомою, оскільки йому вдалося здійснити те, що ніхто до нього не робив. А саме: оголосити про свої ідеї із освоєння космосу, зібрати кошти на їхню реалізацію, і реалізувати велику частину із задуманого.

Зокрема – відправити астронавтів на Міжнародну космічну станцію, хоча до цього повну монополію на транспортування астронавтів мала Росія.

Інтернет-компанія не відреагувала на твіт Маска, але заявила, що книга автора Алекса Беренсона під назвою «Невідома правда про COVID-19 та карантини. Частина 1: Введення, обліки смертей та оцінки», була помилково заблокована і тепер її можна придбати.

Компанія запевнила, що це рішення не пов'язане із твітом Маска.

Amazon – американська компанія, найбільша в світі платформа з інтернет-продажів, електронної комерції, відкрити хінтрнет торгів та ринкової капіталізації.

Джефф Безос
Джефф Безос

Джефф Безос є єдиним бізнесменом в списку Forbes, чиї статки перевищують 100 мільярдів доларів – за даними на 7 квітня 2020 року особистий капітал Безоса оцінюється у 113 мільярдів доларів. Нерухомість, яка йому належить, є також найдорожчою у світі.​

Читайте ще:

Статистика щодо захворюваності на COVID-19 не відображає реальної ситуації – епідеміолог Наталія Виноград

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG