Доступність посилання

ТОП новини

«Працюємо в повному обсязі». В київському «Медмістечку» спростовують закриття через «спалах COVID-19»


Територія клініки відчинена, утім, на місці загальні карантинні заходи
Територія клініки відчинена, утім, на місці загальні карантинні заходи

Інформація про спалах захворювання COVID-19 серед лікарів у Київській міській клінічній лікарні №6 «Медмістечко» не підтверджується, повідомив Радіо Свобода директор КНП «Медмістечко» Вадим Крижевський.

Вадим Крижевський коментує ситуацію навколо «Медмістечка» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:39 0:00

«Київська міська клінічна лікарня № 6 працює в повному обсязі. На даний період ми працюємо. І та інформація, яка є в інтернеті, – «фейкова», – прокоментував ситуацію Радіо Свобода Вадим Крижевський.

Раніше в ЗМІ повідомляли, що через брак захисного одягу медперсонал «Медмістечка» захворів на COVID-19, відтак медичний заклад відправили на карантин. У повідомлені йшлося, зокрема, про те, що медики з відділення неврології були інфіковані і доправлені на лікування в Олександрівську лікарню.

Проте своїх джерел ЗМІ не розкривають. А в «Медмістечку» цю інформацію повністю спростовують.

«Щодо інформації, яка з’явилася в ЗМІ про нібито закриття міської лікарні № 6: медзаклад продовжує надавати допомогу пацієнтам, які раніше надійшли в терміновому порядку. Але нових пацієнтів сьогодні не приймає», – поінформував під час брифінгу 16 квітня мер Києва Віталій Кличко. За його словами, серед медиків, які захворіли за цей час у столиці, є медики з лікарні № 6 – це 15 медпрацівників.

Усього в Україні досліджено 42 823 зразки на нову коронавірусну інфекцію методом ПЛР.

На амбулаторному лікуванні перебувають 2 706 пацієнтів. Усього госпіталізовано 1 455 осіб, із них – 62 дитини. На апараті штучної вентиляції легень перебувають 72 людини.

За даними МОЗ, в Україні станом на ранок 16 квітня виявлено 4 161 випадок захворювання на COVID-19. 116 людей померли, 186 – одужали.

За даними МОЗ, найбільше випадків COVID-19 зафіксовано у Чернівецькій області (662), у Києві (644), на Івано-Франківщині (401).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG